sábado, 2 de junio de 2012

POR SI SIRVE DE ALGO!!!!, en verde esperanza, ALLI OS ESPERAMOS!!!!!!!!!!!!!!!

La nit del 15 de juny... ha de passar quelcom insòlit.


No apagueu el llum de l'art.
No apagueu el llum de l'ensenyament.
No apagueu el llum del futur...

Assistim a una mort lenta, soterrada, però segura del món de l'art i l'ensenyament. Els qui ens mal governen executen retallades brutals, amputacions amagades darrere paraules com ajustament i austeritat i les apliquen fent gala d'una gran incultura o d’un profund cinisme.
En la seva petulant ignorància i en la seva insolència descarada giren l'esquena a les arrels de l'antiga saviesa, a la llum de la cultura, de l'ensenyament i de l'art, en una cursa que rendeix vassallatge al veïnat ric europeu.
Hem de complir uns objectius econòmics i acotar el cap a qualsevol preu, mori qui mori pel camí. Ja no compta la nostra autèntica riquesa, el nostre talent, els nostres altres aliments; ara tot han de ser xifres fredes.

Altres països han afrontat la crisi, potenciant precisament allò que aquí s'ataca, i ja n'han sortit. D'altres com Grècia obeïren els manaments alemanys i ara en fan la collita.

Ha arribat l'hora de fer-nos sentir, no podem quedar aturats menjant el darrer bocí de pa, mentre ells ofeguen la llum, una llum que ens diferencia dels animals, una llum que sempre ens ha fet grans.

Aquesta crida és per a organitzar una protesta, pacífica, civilitzada, però contundent.
El propòsit és unir totes les persones relacionades amb el món de l'art, ja sigui música, dansa, arquitectura, teatre, literatura, cinema, escultura, pintura... i tot el col•lectiu dedicat a l'ensenyament, tant mestres com alumnes. I en totes les seves variants: tant pop com clàssica, tant dansa moderna com tradicional, tant manifestacions folklòriques com les més erudites, tant mestres de secundària com universitaris... per una volta tots units creant una sola veu, la veu capaç de sostenir el llum encès dins un món cada cop més entenebrit.

Representam la cultura, som el tresor de qualsevol civilització, per tant la proposta mantindrà un ordre i una estètica dignes de qualsevol obra d'art. Hem de fer un acte original i creatiu (nosaltres ensenyam, nosaltres cream art, aquest és el nostre veritable poder) Això cridarà més l'atenció, tant dels mitjans de comunicació com de la resta de població.

La proposta:

1-La nit del 15 de juny sortirem als carrers de ciutat a les 22h.

2-Ens col•locarem en filera deixant un espai de 2 metres entre cada participant. Els actors i actrius aniran vestits de personatges teatrals i recitaran els seus monòlegs. Els mestres poden llegir textos en veu alta, o poden portar petites pissarres explicant la lliçó. Els músics, vestits de forma impecable, de gala si cal, tocaran els instruments, els pintors pintaran, les ballarines trauran la seva millor roba i ballaran en el seu lloc, els cineastes representaran com millor puguin el seu art... en definitiva mostrarem cada un allò a què ens dedicam.

3- Tendrem un lema comú que mostrarem escrit a la nostra vora, bé sobre tela, bé sobre paper, cartolina o cartó...

“No apagueu el llum de l'art.
No apagueu el llum de l'ensenyament.
No apagueu el llum del futur...”

4- Tots i cada un portarà un llum que col•locarà també al seu costat.
Aquest llum (tot un símbol) pot ser una espelma dins un fanal, de vidre o paper.
(un sobre obert amb un poc d'arena és un recipient perfecte i molt fàcil d'elaborar)

5- No es tracta d'armar escàndols, som qui som i representam el que representam. L'actuació s'ha de mantenir completament allunyada de qualsevol color polític ─l'art i l'ensenyament estan i han d'estar per sobre de qualsevol legislatura. Farem el que millor sabem fer amb tota l'elegància.

6- A les 00h (hauran passat dues llargues hores ) apagarem les llanternes. La filera romandrà a les fosques.

7- En haver apagat el darrer llum dissoldrem l'acte, de forma tranquil•la i civilitzada.

8- Al dia següent farem arribar un manifest al mitjans de comunicació. (la idea és cridar el màxim l'atenció i intentar que aquest acte transcendeixi cap a tot l'estat espanyol).

Reflexions finals:
Una de les coses que cridaran l'atenció serà el fet de fer-ho de nit. D'aquesta manera també posam en valor la claror de les espelmes amb tota la seva càrrega simbòlica.
L'horari s'allunya dels habituals així com dels horaris laborals (no feim una vaga).
El posat i la roba, també seran elements exclamatius i diferenciadors.
El so no ha de ser ensordidor, però sens dubte crearà una amalgama interessant.
La filera humana en si serà una imatge molt comentada.

El recorregut:
* llocs a destacar per la seva importància dins el recorregut.

El primer personatge es col•locarà davant el Parlament. La filera seguirà pel mateix carrer Conqueridor en direcció a la plaça de la Reina. Llavors pel Born cap al Teatre Principal. La filera continuarà per la Rambla i girarà pel carrer dels Oms fins a la plaça d’Espanya. Des de allà seguirà pel carrer d’Alfons el Magnànim fins que arribi al *Conservatori de música i dansa.

Si hem arribat a aquest punt voldrà dir que la participació haurà estat molt alta. Al voltant de 3.000 persones.
Si encara fóssim més, podríem anar fent la tornada per general Riera. A les avingudes giraríem cap als *instituts, després pel passeig Mallorca passant pel *teatre Catalina Valls, baixaria per Jaume III, giraria cap al Born i pujaria pel carrer Conqueridor tancant el cercle. Per cada quilòmetre fan falta 500 participants.

Si estau t'acord amb aquesta iniciativa, apuntau-vos-hi. També poden participar-hi els simpatitzants de les arts i l'ensenyament així com el públic general que vulgui donar suport a l'acció. (sempre seguint les normes proposades).

Si voleu que sigui un èxit és a la vostra mà participar-hi i sobretot fer viatjar aquesta informació per tots els mitjans que tengueu a l'abast.

Si rebeu repetides vegades aquest correu serà senyal que la cosa es mou en la correcta direcció, i que l'acció tendrà gran ressò.

Esperam que tot plegat sigui també un inici d'altres futures accions. Si ens organitzam tendrem el poder. Ells tenen el diners i nosaltres el talent!

No hay comentarios:

Publicar un comentario